Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Je moc drahé, pojišťovny mě nechtějí a další mileniálské mýty o životním pojištění

Čtení na 3 min
Jak se na životní pojištění dívá mileniál

Je moc drahé, pojišťovny mě nechtějí a další mileniálské mýty o životním pojištění

Životnímu pojištění moc nevěří. Myslí si, že si ho nemůžou dovolit. Nebo na něj nemyslí vůbec. Mileniálům přitom „bodne“ úplně stejně jako ostatním.

O tom, jak životní pojištění funguje, toho mileniálové vědí méně než jejich rodiče, prarodiče i o deset let starší kolegové. Zjistila to americká služba BestLifeRates.org, která porovnala asi desítku studií a statistik o tom, jak to s pojištěním mají jednotlivé generace. Mileniálskému klišé se nevyhneme ukázalo se, že i v téhle oblasti se mohou pochlubit řadou výrazných specifik.

1 Netuší, kolik životní pojištění stojí

V průzkumech se běžně stává, že lidé odhadují mnohem vyšší ceny pojištění, než jaké na trhu skutečně jsou. Mileniálové jsou ovšem v odhadech zdaleka nejhorší. Průměrný respondent z téhle generace tipuje třikrát až čtyřikrát vyšší sumu. Jste na tom podobně? Spočítejte si nezávaznou cenu pojištění na naší online kalkulačce. Možná budete příjemně překvapení.

2 Nemají ani matnou představu, jak to funguje

Celkem 58 % lidí narozených mezi lety 1981 a 1996 uvedlo, že nemají ponětí, jaký druh pojištění by měli zvolit nebo na kolik se pojistit. Tak na to rovnou kašlou. 43 % uvedlo, že o životku zatím neuvažovali, protože jim ho nikdo nenabídl. Mileniálové prý preferují přímočaré informace. Je-li to i váš případ, jste u Mutumutu správně: máme dvoustránkovou smlouvu, všechno je srozumitelné a přehledné. Cenu pojištění zjistíte sami na webu a můžete si jej upravit zcela podle sebe. Když si s něčím přesto nebudete vědět rady, stačí nám napsat nebo zavolat.

Životní pojištění Mutumutu si může každý mileniál sjednat kompletně online
U Mutumutu si můžete životní pojištění sjednat celé online.

3 Často si myslí, že by pojištění ani nedostali

Celých 38 % mileniálů věří, že je pojišťovny „nechtějí“ a že se pro ně vhodné pojištění prostě nenajde. Ve skutečnosti se najde pro každého. V Mutumutu přistupujeme stejně k zaměstnancům i živnostníkům, k mužům i ženám. I když je vám kolem třiceti, pojistíme vás pro případ pracovní neschopnosti, invalidity i úmrtí.

4 Nejradši by všechno vyřešili online

Generace Y hledá online všechno, i finanční poradce a pojišťovací agenty. Víc než polovina mileniálů pak dá na doporučení známých na sociálních sítích. Když už se pojišťují, dělají si rešerše na internetu, ale většinou pak stejně skončí u toho, že věc musí řešit na schůzkách s poradcem. U Mutumutu tahle část odpadá, životko na míru si můžete celé sjednat online.

5 Zdá se jim, že mají ještě dost času

Pojistit se ještě před třicítkou? To mileniály moc neláká. Ve skutečnosti je to pro ně výhodnější: čím dříve se pojistí, tím levněji je to vyjde. Životní pojištění je obecně výhodnější pro lidi, kteří jsou zdraví a mají kratší historii nemocí, takže stojí za to si ho sjednat co nejdřív. Za deset, dvacet, třicet let jako když ho najdete.

Mutumutu podporujeme všechny bez rozdílu. Navíc vás odměníme za zdravý životní styl. Za radost ze sportu odměňujeme vrácením 20 % z ceny pojištění. Dalších 5 % získáte za to, že nekouříte a 5 % za to, že chodíte na pravidelné lékařské prohlídky.