Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Jste OSVČ, nebo zaměstnanec? Mutumutu vás pojistí bez rozdílu

Čtení na 3 min

Jste OSVČ, nebo zaměstnanec? Mutumutu vás pojistí bez rozdílu

Nemusíte být nutně zaměstnanec, máme rádi i živnostníky. Víme, že existují i jiné formy, jak si vydělat na život. Třeba podnikání, freelancing, vlastní firma… Jste motorem ekonomiky a proto u nás uzavřete životní pojištění za stejných podmínek jako zaměstnanci.

Nejspíš všichni OSVČ mají pocit, že jsou vůči státnímu systému znevýhodnění, a podle nás to není jen pocit: „Lidi si ze zákona platí zdravotko, ale dobrovolné nemocenské pojištění si k tomu platí málokdo, natož životní pojištění. Když se zeptám deseti živnostníků, tak devět z nich ani neví, že by si něco takového měli platit, a neví, že by pak při nemoci něco dostali,“ vysvětluje Jindřich Lenz, spoluzakladatel online životního pojištění Mutumutu.

Živnostníci mají životní pojištění často za vyšší sazby. Ne u Mutumutu.
Živnostníci mají životní pojištění často za vyšší sazby. Ne u Mutumutu.

V pojišťovnictví pracuje devět let a pochopil, že změny v kolosech nejdou tak lehce. Velké banky a pojišťovny jsou strnulé a dělat věci jinak a jednodušeji je pro ně tak trochu nadlidský úkol. Mutumutu díky využití moderních technologií šetří peníze. Nemá megalomanské kanceláře, nablýskaný vozový park ani tisíce zaměstnanců. Proto může nabídnout lidem jednoduché online pojištění života, invalidity a výpadku příjmů třeba z důvodu bolesti zad nebo vyhoření. S tím pořád ještě některé pojišťovny nepočítají, i když patří mezi nejčastější důvody, proč lidé na určitou dobu „vypadnou“ z pracovního procesu, a přicházejí tak o příjem. 

Pro nás nejsou OSVČ riziková skupina

Živnostníka mnohé běžné pojišťovny sice pojistí, ale za vyšší sazby, protože je zařazují do rizikové skupiny. Obávají se, že budou pracovat z domova a tvářit se jako nemocní.

„My máme stejné podmínky pro živnostníky i zaměstnance. Když živnostníci řeknou, že jsou nemocní a doloží to papírem od doktora, už to dál neřešíme. Jediný rozdíl mezi živnostníkem a zaměstnancem je, že nemoc prokazují na jiných dokumentech. Zaměstnanec na neschopence a živnostník na jiném papíře od doktora, který jen dokládá, že byl v tu a tu dobu nemocný,“ vysvětluje Jindra.

Když živnostníci řeknou, že jsou nemocní a doloží to papírem od doktora, už to dál neřešíme.
Když živnostníci řeknou, že jsou nemocní a doloží to papírem od doktora, už to dál neřešíme.

Spravedlivé počítání a rychlé vyplácení

Pokud se volnonožec u Mutumutu nepojistí na víc než 15 000 Kč měsíčně, nemusí dokládat příjem, stačí jen čestné prohlášení. Až při vyšších částkách je potřeba dokládat při nemoci nebo úrazu daňové přiznání. Logicky platí, že čím vyšší pojistku si u nás člověk zaplatí, tím víc peněz pak v případě nemoci dostane.

„Jiná pojištění chtějí, aby živnostníci doložili čistý zisk. U nás v případě, že živnostník daní paušálním výdajem, použijeme jako jeho čistý zisk 50 % z celkových ročních příjmů. Víme, že u volných povolání jako marketér, vývojář apod. je samotný čistý příjem zkreslený. Ani s vyplácením Mutumutu neotálí. Jakmile nám dodá člověk neschopenku či další doklady, náš partner Komerční pojištovna vyplácí peníze. Kryje záda nám i našim zákazníkům,“ shrnuje výhody a uzavírá Jindra.