Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

5 dřevěných pomůcek pro posílení rukou a prstů

Čtení na 2 min

5 dřevěných pomůcek pro posílení rukou a prstů

Zátěžovou vestu, odporovou gumu nebo balon možná znáte, ale vybral jsem 5 speciálních dřevěných pomůcek, které zdaleka tak známé nejsou. Pro sportovní milovníky je vyrábějí kluci ze shybuj.cz.

Klasik žížala, šťourátko, ryba, spárový trenažér, motorka, koule, hrazda válec, houpačka, ementálek, dudy, červ. Český jazyk nabízí hodně pojmenování pro pomůcky na cvičení. Pro neznalé to zní jako jména pohádkových postav z dětských kreslenek a vypadá to jako mučicí nástroje ze středověku, ale vyznavači street workoutu, kalisteniky, lezení či překážkových závodů to znají. A pokud ne, tak těchto 5 cvičebních pomůcek je přesně pro ně.

Hrazdaválec. Dřevěná válcová hrazda s třemi různými průměry úchopu 80, 100 a 120 milimetrů. Jednoduché zavěšení pomocí dvou mimo osově uložených ok. Ideální na posílení zápěstí a síly stisku.

 

Dudy. Přitahovadlo vyrobené z březové překližky o rozměrech 600 x 150 milimetrů a masivních dřevěných koulí o průměrech 120, 100, 80 a 60 milimetrů. Výrobek lehce zavěsíte do vodorovné, svislé nebo nakloněné polohy pomocí šňůry protažené krajními průběžnými otvory. Ideální na posílení stisku a síly prstů. O tom, jak je stisk ruky důležitý, jsme psali tady

 

Červ. Sada tří válců zavěšených nad sebou o délce 200 milimetrů a průměrech 100, 140 a 200 milimetrů. Pomůcka slouží k posílení stisku a síly prstů. Jednotlivé průměry válců jsou určeny ke stisku oběma rukama a následným visům nebo přítahům. Pomůcka je určena pro náročnější trénink. Vyrobeno z masivního dřeva s následnou pískovou úpravou.

 

Přítahová deska. Je určena k montáži na zeď. Vyrábí se v rozměrech 940 x 270 milimetrů. Ve vrchní části jsou umístěny seříznuté koule o průměrech 120, 100, 80 a 60 milimetrů. Střední část je osazena lištou s možností volby sklonu a velikosti úchopu. Spodní část má prstové otvory v různé hloubce. Využívá se k tréninku úchopu a síly předloktí.

 

Spárový trenažér. Je vyrobený z březové překližky. Jednoduché zavěšení a nastavení sklonu je vyřešeno pomocí průběžných otvorů a šňůry. Základní rozměr je 800 × 200 milimetrů. Využívá se jako fitness pomůcka pro shyby, visy, rádi s ním posilují horolezci.  

 

Už jste si vybrali hračku na trénink, která vám bude viset v obýváku? Jak je důležitá síla stisku, o tom už jsme vám říkali. Mutumutu podporuje lidi, kteří na sobě makají. Vrací jim až 30 % z ceny pojistného zpět.