Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Oceníme, že se o sebe staráte. Respekt!

Čtení na 7 min

Oceníme, že se o sebe staráte. Respekt!

Je nám jasné, že máte spoustu práce a starostí, málo času a taky není vždycky nálada nebo počasí. Tím spíš si zasloužíte uznání, když se o sebe staráte. Mrkněte na příběhy čtyř našich zákazníků, které uvidíte i v naší kampani. Snaží se o zdravý životní styl, ačkoli to nebývá jednoduché. Ale někdy stačí i malá změna a po čase je z ní velká věc. I proto jim vracíme až 30 % pojistného. Respekt!

Ta, která běhá s chrtem

Martina Aulehlová pracuje v HR, takže tráví spoustu času za počítačem. Asi i proto ráda běhá. „Ale už to není, co to bývalo,“ směje se, když se jí na běh zeptáte. Ještě před dvěma lety naběhala i 50 km týdně. Teď vyráží ven hlavně o víkendech, se svým chrtem Piraňou, ideálně do lesa nebo do hor. To se jí to běhá, řeknete si zřejmě, když má chrta. Ale zdání prý klame. „Chrti jsou strašně líní. Ve všední den mu stačí obejít blok, žádné sportovní výkony to nejsou,“ směje se zase Martina. 

O víkendu Martina nejraději vytáhne Piraňu do lesa nebo do hor. Chrti jsou prý od přírody hrozně leniví.

A kdo Martinu motivuje, když ne pes? Nejvíc kamarádi. Když jdou běhat oni, musí se zkrátka přidat. Chce si ostatně zlepšit časy na půlmaraton i maraton, tak na sobě musí makat. „Mám okolo sebe ráda lidi, co umí strhnout ostatní. A musím říct, že co mám sama hromadu práce, respektuju každého, kdo se rozhodne něco pro sebe dělat a donutí se k tomu. To je to nejdůležitější,“ říká. 

Životko od Mutumutu si Martina pořídila asi před rokem. „A je pravda, že díky němu jsem se zase začala hýbat podstatně víc. Kolem mě ho má čím dál víc lidí, takže to na ně nejspíš funguje podobně. Taky už začínám myslet na budoucnost a nechci se jenom bavit. Asi stárnu,“ znovu se směje. „Přijde mi super, že mě pojištění donutilo zase běhat, a navíc mi díky tomu vrací peníze. Takže ideál. Hodinky jako dárek už jsou jenom příjemný bonus,“ uzavírá.

Sport není jenom pro mladé

Honza Slanina je právník a pracuje od nevidím do nevidím, což se taky kapku podepsalo na jeho postavě. Navíc má rodinu a tři děti, takže času opravdu nemá nazbyt. Přesto se donutil ke změně. Poslední rok jezdí do práce denně na kole a díky tomu už zhubl 15 kilo – během 500 jízd najezdil přes 2500 kilometrů! „Jsem ale trochu alergický na to, když tomu někdo říká sport. Kolo je pro mě dopravní prostředek. A je skvělé, že do práce nepřijdu v polospánku, ranní jízda mě nabije elánem,” pochvaluje si. 

Honza se vybodnul na MHD, začal jezdit do práce na kole a už má 15 kilo dole.

Jak ho napadlo sednout zničehonic na kolo? „Táta měl taky sedavé zaměstnání a byl to takový obtloustlý pantáta. Pak ale jel přednášet do ciziny, koupil si kolo a úplně změnil životní styl. Po třiceti letech je z něj šlachovitý cyklista, co vyšlápne kopce, ze kterých by se mi zatočila hlava už na pohled,” vysvětluje Honza. Jeho otci už je teď přes 70 let a pořád jezdí. „Táta mi ukázal, že to jde, že sport není jenom pro mladé. Za to, co dokázal, má můj obrovský respekt,“ dodává. 

Ale pravý motivátor sednout na kolo každý den přišel až později. Po narození třetího dítěte Honza došel k tomu, že žít zdravěji nestačí. Že rodina potřebuje nějaké zajištění i v případě, že onemocní nebo se mu něco stane. A díky tomu objevil životko od Mutumutu, které odměňuje za pohyb. „Rozhodl jsem se, že chci mít pořád plný počet bodů a maximální slevu. Takže jsem začal jezdit, i když počasí není úplně nejlepší,“ směje se. „Mutumutu je pojištění bez kapitálových legrácek, zbytečných plateb, a navíc mě motivuje k pohybu. A šance získat až třetinu pojistného zpátky je prostě super,“ shrnuje Honza.

Spusťte už konečně tu jógu!

Tereza Košatová je markeťačka. Na kole projela celou Korsiku, nedávno zvládla dva půlmaratony a kromě toho dala sbohem MHD a raději chodí pěšky. Odmala byla totiž naučená hodně se pohybovat. A protože při pohledu na své vrstevníky časem pochopila, že to není zdaleka samozřejmé, cítí dnes respekt hlavně ke svým rodičům. „Pro mě je pohyb odjakživa přirozenou součástí života. Díky nim teď nejsme s bráchou peciválové,” je přesvědčená.  

„Rodiče mě a bráchu naučili, že k životu patří pohyb. Jsem jim vděčná, že z nás nejsou peciválové,“ říká Terka.

„Kromě běhání chodím i na jógu. Podle sezóny k tomu přidávám lyže, běžky, kolo, túry,“ vypočítává Terka. A říká, že běhat začala vlastně poměrně nedávno. A zase ji k tomu motivovali rodiče, když viděla, jak je běhání chytlo, ačkoli mají po padesátce. „Teď se navzájem podporujeme a rozebíráme problémy amatérských běžců,“ směje se. 

Pro pojištění od Mutumutu se Terka rozhodla ve chvíli, kdy si pořídila byt a začala pracovat jako OSVČ. „Celý život sportuju tak nějak kvůli sobě, ale teď mám díky tomu i výhodnější životko. To je skvělá odměna, protože jinak nikoho moc nezajímá, jestli se o sebe staráte,“ říká Tereza. Ne vždycky vysportuje zpátky celých 30 %, ale až prý Mutumutu spustí v aplikaci jógu, určitě se jí to povede. 

Bez sportu bych nevydržel

Míra Esser podniká, má tři děti, ale běžně najezdí na kole až 8000 km za rok. Osobní rekord na maraton má 3 hodiny a 14 a zkoušel i triatlon. Jinak je ale extrémně vytížený a pořád řeší, jak skloubit práci, rodinu a sport. „Abych nic nešidil. Snažím se samozřejmě sportovat s rodinou. Když to jde, vyrazíme plavat, na kolo, na lezeckou stěnu. Děti začínají být blázni po mně,“ pochvaluje si.

Míra najezdí až 8000 km ročně, nekouří, chodí k doktorovi. Odměnu 30 % měl jistou od prvního dne.

Největší respekt má tak Míra hlavně k lidem, co umí v životě věci dobře vybalancovat. „Musím se hlídat, abych sportu úplně nepropadl. Chci trávit víc času s dětmi. Respektuju ty, kteří si dovedou určit priority a vystoupit z jakéhokoli rozjetého vlaku, aby něco změnili,“ říká. 

Sport je pro Míru úplně přirozený, ale je na sebe přísný, pokud jde o zlozvyky. „Hlídám si hodně kafe, cukr, lepek, ale i přemíru masa nebo mléčných výrobků,“ vysvětluje. Jak sám říká, ne vždycky se to úplně daří, ale přece jen je přesvědčený, že na vlastním těle pozoruje změny k lepšímu. „Když mě ale popadne neovladatelná chuť na kávu, tak si ji dám. Ale neosladil jsem si ji už roky!“ usmívá se. 

Míra tedy žádnou motivaci ke sportu nepotřeboval. Ale životní pojištění řešil proto, že živí pětičlennou rodinu. „Nechci vůbec myslet na to, co by bylo, kdyby se mi něco stalo. Kdybych nemohl vydělávat, byl by to okamžitě obrovský problém – hypotéka i všechno ostatní. No a Mutumutu je jediné pojištění, které mi vrací peníze za to, že sportuju. Takže nebylo vůbec co řešit. Přešel jsem okamžitě.“

Nechte se motivovat a dělejte něco pro své zdraví. Za pozitivní přístup k životu vás odměníme. Vrátíme vám 20 % z ceny pojištění za radost ze sportu, dalších 5 % za to, že nekouříte a 5 % pokud pravidelně chodíte na lékařské prohlídky. Už to děláte? Pak si zasloužíte náš Respekt!