Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Ochutnejte Fondee – moderní investice s nejnižšími poplatky na trhu

Čtení na 5 min

Ochutnejte Fondee – moderní investice s nejnižšími poplatky na trhu

Představujeme novou českou investiční platformu Fondee – bez drahých kanceláří, bez bankéřů i bez poradců. Nic z toho už totiž pro finanční služby v roce 2020 není potřeba.

Foto: Profimedia

Finančnictví je jedna z hlavních oblastí, které se právě teď dramaticky mění. Celá století jsme měli monumentální kamenné finanční ústavy, kde obrovskou část nákladů spolkne už jen to kamení. Pak přišel internet a dalších 20 let se tyto ústavy pomaličku digitalizovaly. Ale v investičních produktech se stále nic moc nedělo. A najednou máme rok 2020 a hroutí se i poslední bašty tradiční nedostupnosti. Protože jim nic jiného nezbývá.

Není teď na investice špatná doba?

Samozřejmě, že když ekonomika padá, nevydělávají často ani investice do fondů. Ale dlouhodobě je to naopak zisk. A právě proto je teď ideální doba začít. Ostatně všimli si toho i Češi. Jen v březnu ve Fondee stoupl průměrný vklad o 70 % oproti předchozímu období. Podle spoluzakladatele start-upu Jana Hlavsy vidí lidé v aktuální situaci příležitost.

Jak to funguje?

Služba Fondee dává dohromady investory. Tím, že se jich spojí hodně, vyjednají pak lepší podmínky u brokerů. Díky tomu nemá Fondee vstupní ani výstupní poplatky a roční poplatek za správu portfolia je poloviční než je běžné u tradičních fondů a bank. Svoje peníze si můžete kdykoli vybrat, takže ani nemusíte čekat dlouhé roky než začnete něco vydělávat, aby se vám alespoň vrátily poplatky. Investovat můžete i malé částky. Třeba jen tisícovku. Nebo každý měsíc ušetřit kousek z výplaty.

investice
Nebojte se trampot pana účetního. Ovládání platformy je přehledné a naprosto minimalistické. Vidíte jen podstatné věci a systém budete používat naprosto intuitivně.  Foto: Fondee

Proč Fondee, já už mám Mutumutu!

Mutumutu není investiční pojištění. Spousta lidí si životko s investiční složkou spojuje, ale u nás to tak nefunguje. A popravdě si myslíme, že pojištění spojené s investicemi je v důsledku nejméně výhodný produkt – spojením se pokazí obě složky. My jsme životní pojištění, takže nás zajímá vaše zdraví a spokojený život. A investování nerozumíme.

Ale protože je jasné, že budovat si nějakou finanční jistotu je rozumné a správné, raději jsme hledali partnera, díky kterému budou moci naši zákazníci investovat opravdu výhodně a za výhodnějších podmínek. A právě proto jsme se spojili s Fondee. Fungují na stejných moderních principech jako my, jedou stejně nízkonákladově a snaží se svět zlepšit a zjednodušit. Pro zákazníky Mutumutu proto teď máme žhavou nabídku, půl roku investování u Fondee bez poplatků. Zkuste to a uvidíte. Slovy klasika: za zkoušku nic nedáte.

Raději nechám peníze na spořícím účtu, ať jsou po ruce

Spořicí účty dnes reálně připisují od 0,01 do 2 % ročně. A s nastupující rizikem deflace to bude ještě horší. Takovým „spořením“ rozhodně nezbohatnete. Díky Fondee vyděláte jistojistě víc a peníze nemáte nikde zalité betonem. Můžete je z investorského účtu kdykoli vybrat do dvou týdnů, pokud budete chtít.

Investice, Mutumutu
Lidé z Fondee. Z vašich peněz dělají více peněz. A to s výnosem vyšším než v bance a s nejnižšími poplatky na trhu (0,9 % p. a.). Foto: Fondee

A co je to vlastně za lidi?

Fondee založili manželé Hlavsovi, kteří získali své investiční zkušenosti za 9 let působení v Londýně, kde ve špičkových firmách v londýnském City měli na starosti transakce, fúze a úvěry v miliardách liber. Po dvou letech příprav svou platformu naostro spustili v lednu 2020. Cílem bylo postavit maximálně přehlednou a transparentní službu s přehlednou klientskou zónu.

A do čeho pak moje investice půjdou?

Jde o stovky různých druhů akcií největších amerických firem, ale i o státní dluhopisy. Investice jsou rozloženy mezi spousty různých instrumentů prostřednictvím fondů ETF.

Je to výhodné?

Fondee má nejnižší poplatky na trhu (0,9 % p. a.). Kromě jednoduchosti je pak krása především v možnosti investovat i v malých částkách. Klidně můžete začít třeba s tisícovkou. Automatizace a současně osobní přístup. To je to kouzlo, díky kterému se profesionální investiční instrumenty stávají dostupnými pro každého. Přečtěte si recenzi, kterou připravil server Fondik.

Můžu si vybrat, jak moc chci být při investování agresivní?

Jistě. Fondee připravilo několik typů rozložení od méně rizikového, až po rizikovější portfolio složené především z akcií. Vyplníte dotazník o sobě a platforma vám na základě toho doporučí základní preference. Vy si už pak jen vyberete konkrétní portfolio a můžete investovat. Všechno probíhá samozřejmě online a své portfolio můžete kdykoli okamžitě prodat.

Takže ještě jednou, vstupní a výstupní poplatky jsou u Fondee nula. A jako zákazník Mutumutu, můžete využít půl roku za správu portfolia zdarma. To je radost, zkoušet nové věci!