Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Jak na pojistné smlouvy? Čtěte je pozorně a nenechte se odbýt

Čtení na 3 min
 

Jak na pojistné smlouvy? Čtěte je pozorně a nenechte se odbýt

Až čtvrtina Čechů přiznává, že nerozumí pojistným smlouvám. A řada z nich je dokonce vůbec nečte. Na jednu stranu je to pochopitelné, pojistky nám přijdou složité. Na druhou se tak ale dobrovolně připravujeme o peníze. Řešení přitom existuje. 

Jak tedy zařídit, aby vám peníze za pojistné neprotekly mezi prsty? 

Běžná smlouva o pojištění mívá i 60 stránek.
Běžná smlouva na životní pojištění mívá i 60 stránek.

Pojistné smlouvy čtěte pozorně

  • Nikdo to za vás neudělá. Jak říká zakladatel životního pojištění Mutumutu Jindra Lenz: Pro běžného člověka, který nepracuje v pojišťovnictví, jsou smlouvy a obchodní podmínky většiny pojišťoven moc složité. 
  • „To ale neznamená, že bychom se na ně měli vykašlat,“ dodává. Běžná smlouva na životní pojištění mívá i 60 stránek. A právě to je důvod, proč má smlouva s Mutumutu pouhých 6 stran. Nekupujete zajíce v pytli.

Pozor na výluky a poznámky pod čarou

  • Renomovaná agentura STEM/MARK zjistila, že přes 14 % Čechů, kteří mají uzavřené životní pojištění, vůbec neví, v jakých situacích je vlastně kryje. Skoro 72 % z nich navíc netuší, kolik jejich životní pojistka obsahuje výluk – neboli případů, ve kterých může pojišťovna plnění odmítnout.
  • Jak jste na tom vy? Kolik výluk podle vás průměrně pojišťovny mívají? Jestli nevíte, tak rozhodně nejste sami. Tuší to jenom 2 % lidí. Naopak 6 % klientů přiznává, že netušili, že se jejich pojistka nevztahuje úplně na všechno. 
  • Běžné životko přitom obsahuje až 40 výluk a řadu dalších hvězdiček pod čarou. 
  • Jak je to v Mutumutu? Máme výluk 8. Jasně definovaných.

Až čtvrtina Čechů přiznává, že nerozumí pojistným smlouvám.
Až čtvrtina Čechů přiznává, že nerozumí pojistným smlouvám. Těm na životní pojištění už vůbec ne.

Aktualizujte pojistné smlouvy

  • Životní pojištění NIKDY nekončí podpisem smlouvy. Navíc se nabídka stále mění a pojišťovny lákají klienty na nové a nové atraktivní produkty.  
  • Taky si hlídejte změny pojistných podmínek. S každým obdobím trvání smlouvy se mohou měnit a mohou zásadně měnit výhodnost smlouvy.  
  • Nezapomeňte ani na změny na vaší straně. Přestěhovali jste se? Pracujete jinde? Máte děti? Dejte pojišťovně vědět. Kdyby se něco stalo, nebude mít důvod zdržovat pojistné plnění a přezkoumávat vaše aktuální osobní data.
  • Někdy je úprava osobních dat složitá, ale moderní pojišťovny akceptují informace e-mailem. U Mutumutu je to například samozřejmost. 

Ptejte se

  • Není vám něco jasné? Zavolejte na infolinku. Nebo napište na online podporu. Žádný dotaz není hloupý. Jde nejen o vaše peníze, ale hlavně o zajištění vaší rodiny. Ptejte se tak dlouho, dokud nedostanete uspokojivou odpověď. Čas, který věnujete výběru pojištění, se vám rozhodně vyplatí. 
  • Například v Mutumutu sedí na infolince Míša a Lukáš. Reální lidé, kteří vám rádi poradí. Není to žádný chatbot, který sype odpovědi podle programu. 

Životko nemusí být složité. Věřte nám. Funguje to už desítky let v cizině, my se to snažíme přinést do Čech. Je srozumitelné a zvládnete si ho uzavřít za 10 minut a online. Mutumutu vás navíc odmění vrácením 30 % pojistného za zdravý životní styl.