Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Ženy se pojišťují méně. Máme 3 důvody, proč by životko měly řešit i ony

Čtení na 2 min

Ženy se pojišťují méně. Máme 3 důvody, proč by životko měly řešit i ony

Domů čím dál častěji nosí tolik peněz, co jejich protějšky. O roli „hlavy rodiny“ se s nimi spravedlivě dělí. Životní pojištění však ženy zdaleka tak často neuzavírají. Pojďme to dorovnat!

V Mutumutu víme, že na pohlaví nezáleží, ale i tak se u nás pojišťuje asi 80 % mužů a jen asi 20 % žen. Jenže jistota, že kdyby se nám něco stalo, o naše blízké bude dobře postaráno, je zásadní pro všechny. Ženy, které zatím životní pojištění odkládají, možná přesvědčí následující důvody…

  1. Finančně zabezpečíte rodinu

Každá máma má důležitou roli. Jste-li v domácnosti, nejspíš to znamená, že máte každý den na krku spoustu povinností. Uklízení, praní, péči o děti. Umíte si představit, že by na to partner zůstal sám a přitom dál chodil do práce? Kdyby se vám něco stalo, životní pojistka mu to aspoň trochu ulehčí.

Podobné to je, i když vyděláváte ať už méně, více, nebo zhruba stejně jako partner. Váš podíl bude v rodinném rozpočtu chybět. Výplata pojistky může zásadně pomoci. A jste-li matka samoživitelka, není už vůbec co řešit. Životní pojištění pomůže děti zabezpečit pro všechny případy a vám se bude klidněji spát.

Maminky mohou životním pojištěním zajistit nejen svoje děti, ale celou rodinu.
Uklízení, praní, péči o děti. Umíte si představit, že by na to partner zůstal sám a přitom dál chodil do práce?
  1. Zajistíte i ty, o které pečujete

Statistiky mluví jasně. O staré, nemocné nebo handicapované příbuzné se starají častěji právě ženy. Pokud to je nebo v budoucnu bude také váš případ, životní pojištění vám dodá klid v duši. Budete mít jistotu, že si budou moci dovolit profesionální péči i v případě, že tu pro ně nebudete.

  1. Nemoc vás nezaskočí

Napadlo vás někdy, co by se stalo, kdybyste kvůli dlouhodobé nemoci vypadla z pracovního procesu? Rodinný rozpočet se smrskne dřív, než řeknete „Mutumutu“. Pojištění pro případ pracovní neschopnosti nebo invalidity vás v takové situaci podrží. Každý měsíc od nás budete dostávat rentu platí to pro zaměstnance a zaměstnankyně stejně jako pro podnikatele a podnikatelky.

Mutumutu podporujeme ženy i muže bez rozdílu. Navíc vás odměníme za zdravý životní styl. Za radost ze sportu odměňujeme vrácením 20 % z ceny pojištění. Dalších 5 % získáte za to, že nekouříte a 5 % za to, že chodíte na pravidelné lékařské prohlídky.