Mutumutu

Nezávazně spočítat pojištění
Mobile menu

Náhrada mzdy za dočasnou pracovní neschopnost? U nás realita

Čtení na 3 min

Náhrada mzdy za dočasnou pracovní neschopnost? U nás realita

Může se to stát každému. Tělo prostě na nějaký čas přestane spolupracovat a vy vypadnete z pracovního procesu. Životního stylu, na který jste zvyklí, se přitom vzdát nemusíte.

Aspoň ne s Mutumutu. U nás nepojišťujeme zdraví, ale váš příjem, a to se v případě dlouhodobé neschopenky může ukázat jako velká výhoda. Náhrada mzdy za dočasnou pracovní neschopnost vám s velkou pravděpodobností vytrhne trh z paty.

Vyrovnáme vaše příjmy, udržíme váš životní standard

V Mutumutu pojišťujeme jak proti invaliditě, tak proti pracovní neschopnosti, která přesáhne dva měsíce. Ať už to bude v důsledku vážné nemoci nebo úrazu, je jasné, že vás čeká výpadek příjmu. Státní podpora sice pomůže, ale nám jde o to, abychom výplatu, která vám dosud chodila pravidelně na účet, zcela dorovnali.

Mutumutu – to je spousta výhod v jednom

Jak už jsme naznačili, hlavním benefitem pojištění Mutumutu je náhrada mzdy. Za dočasnou pracovní neschopnost ovšem často můžou i duševní nemoci – třeba syndrom vyhoření – nebo chronické bolesti zad, které se těžko prokazují. Obojí pojišťovny běžně vylučují. My ne. Chápeme, že ani v těchto případech pracovat nemůžete, a bereme je vážně.

Kryjeme i chronická onemocnění jako například bolesti zad.

Náhrada mzdy za dočasnou pracovní neschopnost v číslech

Jak vaše příjmy vyrovnáme? Ukážeme vám to na příkladu. Představte si takového třicátníka Pavla – pracuje v kanceláři, vydělává 30 tisíc měsíčně a pojistil se u nás pro případ pracovní neschopnosti. Spolu s pojištěním proti invaliditě ho to vyjde na 564 korun měsíčně.

Pokud se Pavlovi něco stane a půjde na více než šedesátidenní neschopenku, stát mu bude každý měsíc vyplácet 23 700 korun. My k tomu vždy přihodíme 6 300 korun. Zůstane tak na úrovni, na kterou byl zvyklý. Podobně to mimochodem funguje i v případě trvalé invalidity, to bychom mu státní důchod dorovnali měsíční rentou.

V Mutumutu pojišťujeme jak proti invaliditě, tak proti pracovní neschopnosti, která přesáhne dva měsíce.

Žijete zdravě? Vrátíme vám 30 % z pojistného

Mutumutu si přejeme, aby se klienti starali o své zdraví. Je to pro všechny výhodnější: zdravá klientela znamená menší náklady, díky kterým můžeme všem nabízet co nejvýhodnější finanční podmínky. A nikdo nemusí doplácet na kuřáky nebo pecivály.

Pokud by například Pavel pravidelně sportoval – prokáže to jednoduše pomocí mobilní aplikace, dostane od nás zpátky 20 % z pojistného. Dalších 5 % si vyslouží, když nebude kouřit, a ještě 5 % za pravidelné návštěvy praktického lékaře. Peníze mu vrátíme jednou za čtvrt roku pěkně v hotovosti, nikdy v podobě voucherů ani bonusů.

Ve výsledku bude Pavel jakožto fanoušek zdravého životního stylu platit pouze 395 korun měsíčně. Náhrada mzdy za dočasnou pracovní neschopnost i vyrovnání příjmů v invalidním důchodu zůstanou samozřejmostí, jen si je „předplatí“ levněji. Vše záleží na mnoha individuálních parametrech, jako je třeba věk. Veškeré informace i pomoc s pojištěním jsou připraveni řešit Adam, Míša a Lukáš v našem callcentru.

Mutumutu podporujeme ty, kteří mají rádi zdravý životní styl. Za radost ze sportu odměňujeme vrácením 20 % z ceny pojištění. Dalších 5 % získáte za to, že nekouříte a 5 % za to, že chodíte na pravidelné lékařské prohlídky.